Agro Modern B.V.

 

                     Uw dealer in de regio Groningen - Drenthe

 

 

 

 

 


Holm & Laue Melk TaxiSinds 1991, is Holm & Laue zijn state-of-the-art technologie aan het ontwikkelen voor het voeden van prestatiegerichte kalver opfok. Veel boeren zijn de kwaliteit van de Holm & Laue producten gaan waarderen, de test van de dagelijkse praktijk heeft zich bewezen.
Melkvee- en
kalverveehouderij vragen zich vaak af of kalveren handmatig moeten worden gevoerd, met een automatische feeder, of op nog een andere manier. De H & L Melk Taxi is het resultaat van ons onderzoek naar de optimale oplossing voor de voeding van kalveren effectief met een speenemmer.

 De H & L Melk Taxi is een roestvrij stalen tank gemonteerd op wielen waarmee het kalverdieet gemengd en gedoseerd wordt. Met zijn gecombineerde meng- en doseersysteem en de vier stevige luchtbanden, is het mogelijk een verrassende flexibiliteit te verkrijgen van het gebruik van de H & L Melk Taxi, ongeacht het soort verrichting.

Bekijk de video van Holm & Laue op Youtube (engels)

 

Let op:  Dit jaar is het nieuwste type 3.0 uitgekomen; onderstaande maten zijn gewijzigd!

Afmetingen (L x B x H) van de Melk Taxi 100 ltr: 126 x 60 x 109 cm

Afmetingen (L x B x H) van de Melk Taxi 150 ltr: 129 x 75 x 109 cm

Afmetingen (L x B x H) van de Melk Taxi 260 ltr: 133 x 76 x 119 cm

Afmetingen (L x B x H) van de Melk Taxi 260 ltr: 140 x 120 x 125 cm Trailer

Technische gegevens:

Stroomaansluiting: 230V / 16A of 400V / 16A
Pompvermogen: ca. 40 l/minuut
Verwarmingsvermogen: 3 kW, 5 kW of 6 kW
Roerwerk: 250 W
Wielgrootte: 400 voorwielen (150 en 260 l versies) / 265 mm

Opties onder andere:

• tot 9 vrij programeerbare doseerhoeveelheden

• Elektronische doseerregeling

• Afstandsbediening; doseerknop op doseerarm (tot 10 meter van Melktaxi) met voorselectie van menghoeveelheid mogelijk

• Elektrische verwarming; effectieve oppervlakverwarming zonder dat de melk verbrand,         verschillende verwarmingsmogelijkheden, programmeerbare verwarmingsstart (tot 6 tijden)

• Temperatuur controle van het warme water(Energie besparend)

• Pasteurisatiefunctie; Combinatie van de functies pompen, roeren, verwarmen als standaard, programmeerbare start pasteurisatie (tot 6 tijden), geíntegreerde koelfunctie, alleen bij de pasteuriseerder, 2 programma's 65ºC voor 35 minuten/60ºC voor 60 minuten

• EL-AN Elektrische rijaandrijving(traploos met twee basissnelheden), vooruit en achteruit

•  Emmerhouderframe voor 2x 30 liter melkemmers voor de modellen 150 en 260 liter (1 emmer voor 100 liter versie), kan ook voor transport van o.a. biest, drinkwater en drinkemmers gebruikt worden

• RVS tank voor 8 liter biest (past in melkbus van 30 liter) zie foto's onder 

H&L Melk Taxi Pasteriseur

Kalveren die worden gevoed met gepasteuriseerde melk zijn gezonder en ontwikkelen zich meer consistent. Dit is wat ervaring heeft laten zien in de VS melkveebedrijven. Het is daar gebruikelijk om gepasteuriseerde melk te bestemmen voorvoor kalf diëten. Pasteurisatie kan het verminderen van de bacteriën belasting verbeteren tot minder dan een 0,5% in tegenstelling tot de belasting van voor het pasteuriseren.

 Een elektronische besturing maakt het mogelijk om de gewenste pasteurisatie cyclus in te stellen. Holm & Laue biedt deze optie in de vorm van een batch-pasteuriseur; dit betekent dat alle melk wordt verwarmd en vervolgens op de juiste wijze afgekoeld wordt in hetzelfde vat. Als gevolg hiervan zijn de dagelijkse proportie bereiding, het vervoer, en het voeden uitgevoerd in de meest compacte manier met een enkel apparaat. Een timer zorgt ervoor dat de melk wordt gepasteuriseerd en klaar voor gebruik is in de ochtend en 's avonds als u aankomt om de kalveren te voeden. U heeft dus ook het voordeel van de goedkopere daluren stroomverbruik.Het is niet meer nodig om met een optimale timing de melk op te warmen en op de precies gewenste temperatuur te krijgen.